Bocsánatot kért a dalai láma, miután szájon csókolt egy fiút, majd arra kérte őt, hogy „szopogassa a nyelvét”

2023. április 10. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatot kért a dalai láma, miután egy indiai templom nyilvános rendezvényén szájon csókolt egy fiatal fiút, majd arra kérte őt, hogy „szopogassa a nyelvét”. A dalai láma lépését botrányosnak és illetlennek titulálták később, miután a történtek terjedni kezdtek a világhálón is, írja a Guardian.

A buddhista tanító még február végén vett részt kb. száz fiatal diák mellett az eseményen. A 87 éves dalai láma, Tendzin Gyaco a tibeti buddhizmus legszentebb alakja, 1959, azaz Tibet kínai annektálása óta él száműzetésben Indiában. Az M3M Alapítvány február végi eseményének jelenete csak most, áprilisban vált virálissá, amikor terjedni kezdett az erről készült videó.

A felvételen az látható, hogy egy fiatal diákfiú a mikrofonhoz lép az eseményen, azt kérdezi a dalai lámától, hogy megölelheti-e őt. A 87 éves Gyaco erre azt mondja, jöjjön fel mellé az emelvényre: a diák ezután megpuszilta és megölelte a dalai lámát.

A dalai láma az arcára kapott puszi után a szájára mutatott, majd azt mondta a fiúnak, hogy „szerintem itt is megpuszilhatsz”. Ezután megcsókolta a fiút, majd azt mondta neki:

„És most szopogasd a nyelvemet.”

A dalai láma ezután kinyújtotta a nyelvét, majd összeérintette homlokát a fiúéval. Az eset alatt ő és a közönség is végig nevetett, a fiú – aki nem reagált a buddhista vezető nyelvszopkodós kérésére – azonban láthatóan zavarban volt.

Miután a videó virálissá vált, a dalai láma bocsánatot kért, „ártatlannak és játékosnak” nevezve viselkedését. A közlemény szerint „Szentsége bocsánatot szeretne kérni a fiútól és családjától, valamint számos barátjától szerte a világon a szavai által okozott fájdalmakért.

Szentsége gyakran ártatlanul és játékosan ugratja azokat az embereket, akikkel találkozik. Akkor is, ha ez nyilvánosan vagy kamerák előtt zajlik. Nagyon sajnálja az esetet”

– írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!