Ecstasy-alapanyagból gyúrt jókora csokinyuszikat foglaltak le Belgiumban

2023. április 8. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Csokinyulakat foglaltak le a héten Belgiumban, pontosabban nem csokinyulakat, mivel szilárd MDMA-ból, vagyis az ecstasy alapanyagából készítették őket, írja az Euronews.

A hamis édességeket Belgiumban csomagolták és adták fel egy hongkongi vevőnek címezve, de a nyulak fennakadtak a vizsgálaton a brüsszeli repülőtér teherterminálján. A tárgyakat egy speciális szkennerrel vizsgálták meg, a szerkezet Raman spektrométere azonosítja az anyagokat kémiai ujjlenyomatuk alapján, az állítólagos csokoládényúlhoz nyomva a kijelzőn a „Vigyázat! MDMA (ecstasy)” felirat jelent meg. Egy kilónyi MDMA-ból hatezer ecstasy tablettát lehet készíteni.

A szintetikus kábítószerek postai úton történő terjesztése nagyban megy, a ketamint, MDMA-t és metamfetamint hétköznapi tárgyaknak álcázva vagy táplálékkiegészítőként cimkézett üvegekbe csomagolva adják fel Belgium, Franciaország és Németország postáiról.

Az elmúlt hetekben több, hasonló fogás is volt, egy Új-Zélandra feladott Peppa Pig márkájú uzsonnás doboz ugyan átment a szűrőn, de a csomagolása túl nehéznek tűnt ahhoz, hogy csak papírból és műanyagból legyen: a hullámpapírok között ketamint találtak.

Egy iskolásoknak szóló kis kémiai oktatókészlet a kristályok növekedésének tanulmányozását ígérte, és hát tulajdonképpen nem hazudtak vele nagyot: az egyik kis zacskó kristálymetet tartalmazott.

A belga reptéren egész gyűjteményük van ilyen tárgyakból, kábítószerrel tömött keretekbe foglalt Jézus Krisztus portrékkal, tablettákkal teli plüssmacikkal és állatorvosi nyugtatókkal megtöltött rézcsövekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!