Oroszország az ukrajnai invázió miatti felfüggesztés ellenére szavazhatott az UEFA kongresszusán

2023. április 7. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) küldöttsége a felfüggesztése ellenére is szavazhatott az UEFA szerdai, lisszaboni kongresszusi választásán – ezt az UEFA erősítette meg a CNN-nek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február 28-án, négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után határozatlan időre felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz válogatott így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokságon sem.

„Igen, az Orosz Labdarúgó Szövetség küldöttsége jelen volt az UEFA lisszaboni kongresszusán, és részt vett a szavazáson” – mondta az UEFA szóvivője a CNN-nek.

A szóvivő hangsúlyozta, az UEFA döntése alapján a felfüggesztés az orosz válogatottakra és klubokra vonatkozik, nem pedig a labdarúgó szövetségre. Így vehetett részt az RFSZ a kongresszuson, annak ellenére, hogy az orosz csapatok jelenleg ki vannak tiltva az európai versenyekről.

Szerdán Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt nyilatkozta, hogy az orosz csapatok európai labdarúgó-bajnokságokban való szereplésének eltiltását „nehéz lesz megváltoztatni, amíg az ukrajnai háborúnak nem lesz vége”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!