Csak Magyarország maradt távol az uniós startup-szövetségtől – egyetlen szó miatt

2023. április 7. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió 26 tagállama és Izland is csatlakozott ahhoz a startup-szövetséghez, ami még 2021. novemberében alakult. Az ESNA azért jött létre, hogy segítse a startupok fejlődését. Magyarország azonban nem társult ehhez a szövetséghez – írta az rtl.hu.

Az ESNA támogatja az aláíró országok törekvéseit a startupnemzetté válásban, a jó gyakorlatok megosztásával, technikai támogatással és a fejlődés nyomon követésével.

Az európai szaklap, a Sifted híre szerint Magyarország azért maradt távol, mert ez a szövetség egy bekezdésben a sokszínűség fontosságát hangsúlyozza. Azt kérik a kormányoktól, hogy támogassák a startupokat abban, hogy etnikum, vallás, életkor, szexuális orientáció és nemi alapon is sokszínű munkahelyeket hozzanak létre.

Biás Csongor, a Startup Hungary igazgatója a Siftednek kijelentette: nagyon rossz, hogy Magyarország az egyetlen távolmaradó. „A magyar kormány nagyon aktívan alakítja a helyi startup környezetet, sajnos leginkább azzal, hogy a piacot mérgező állami finanszírozási lehetőségekkel árasztja el” – állította Biás.

A kormányszóvivő megerősítette a Siftednek, hogy megőrzi a korábbi pozícióját, és a sokszínűség miatt körön kívül marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!