John F. Kennedy oltásellenes unokaöccse is indul az elnökségért 2024-ben

2023. április 6. – 11:21

John F. Kennedy oltásellenes unokaöccse is indul az elnökségért 2024-ben
Robert F. Kennedy Jr. egy 2018-as tárgyaláson – Fotó: Josh Edelson / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

John F. Kennedy néhai amerikai elnök unokaöccse, a 69 éves Robert F. Kennedy Jr. is indul az elnökségért 2024-ben, Joe Biden kihívója lesz a demokrata előválasztáson. Az 1965-ben meggyilkolt szenátor, Robert Francis Kennedy fia már benyújtotta a jelöltséghez szükséges papírokat, erősítette meg szerdán a környezetvédelmi jogászként dolgozó Robert F. Kennedy Jr. kampányának pénzügyi irányítója, írja a BBC. Márciusban egy másik demokrata jelölt, Marianne Williamson is bejelentette indulását.

Robert F. Kennedy Jr. nyíltan oltásellenes, rendszeresen osztott meg álhíreket a Covid–19-járványról vagy az oltásokról az Instagramon, ezért 2021-ben törölték a profilját. Ezenkívül az egyik legnagyobb amerikai oltásellenesnek mondott szervezet, a Children's Healt Defense alapítója, noha állításuk szerint ők nem oltásellenesek, csupán kérdéseket vetnek fel az oltások biztonságosságával kapcsolatban.

Nemcsak a közösségi médiában terjesztette oltásellenes nézeteit Robert F. Kennedy Jr.: írt egy könyvet Anthony Fauciról, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértőjéről, amiben azzal vádolta meg Faucit, hogy „történelmi államcsínyt követett el a nyugati demokrácia ellen”.

Saját családja sem nézte jó szemmel oltásellenességét, egy 2019-es véleménycikkben három családtagja ítélte el nyilvánosan nézetei miatt.

Joe Biden korábban már utalt rá, hogy újraválasztatná magát 2024-ben, de hivatalosan még nem jelentette be indulását. Sajtóértesülések szerint nyár elején jöhet a bejelentés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!