Évtizedek után kikerül a narancs a Fanta logójából és receptjéből is

2023. április 4. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva

Sokat változik mostanában a Fanta, a Coca-Cola második legrégebbi üdítőitala – írja a Fast Company. Az USA-ban eddig egy kicsit másmilyen Fantát lehetett kapni, mint máshol a világon. A logó betűi kicsit kerekebbek voltak, mint a más országokban árult üvegek címkéjén, és az összetétele is más, amiből a legfontosabb talán az, hogy nincs benne narancslé.

Ehhez képest például a Magyarországon is kapható, globális verzió betűi szögletesebbek voltak, és régiónként változó mennyiségben, de mindben volt narancslé. Szicíliában a Fanta narancsra ráírják, hogy helyi, szicíliai eredetvédett (IGP) narancsot használnak hozzá, a Fanta citromnál pedig még az is rajta van, hogy szirakúzai citrom van benne.

A Coca-Cola most összevonja a két piacot: az új, minden piacon megjelenő logó szögletesebb betűket használ, és kikerül mögülük a narancs. Vagyis nemcsak onnan, mert a többi piacon is megváltoztatják a receptet, amiből így kikerül a narancslé. Hamarosan a különböző ízű Fantákon a palack/doboz színén kívül a név alatt a gyümölcs képével is jelzik majd, mivel ízesítették az üdítőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!