Belehalt sérüléseibe a brit jótékonysági bokszgálán induló 25 éves diák

2023. április 1. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva


Meghalt szombaton az az amatőr bokszoló, aki súlyos sérüléseket szenvedett egy március 25-én tartott jótékonysági bokszgála nyitómérkőzésén az angliai Nottinghamben.

A 25 éves Jubal Reji Kurian az Ultra White Collar Boxing jótékonysági rendezvényen indult. A meccsek 17.30-tól 22.00 óráig zajlottak volna, de a rendezvényt félbeszakították, miután a diák a nyitómeccsen megsérült, és orvosi ellátásra szorult. A mentősök ellátták a bokszolót, majd a Queen's Medical Centre-be szállították. Az állapota a kórházban tovább romlott, majd a férfi meghalt. A rendőrség most szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Az Ultra White Collar Boxing meccsein ez már a második haláleset egy éven belül, 2022 áprilisában a 26 éves Dominic Chapman vesztette életét az egyik bokszmérkőzésükön.

Az UWCB szóvivője közölte, hogy megdöbbenéssel értesültek a nottinghami rendezvényükkel kapcsolatos halálesetről, felvették a kapcsolatot az elhunyt családjával, és minden tőlük telhető támogatást biztosítanak számukra.

Az Ultra White Collar Boxing rendezvényein amatőrök indulhatnak, fennállásuk alatt mintegy 100 ezer ember vett részt a versenyeiken. Az eseményre való nevezés után a résztvevők nyolchetes képzést kapnak profi bokszedzőktől, mielőtt ringbe szállnának. A nevezési díjakat és egyéb támogatói felajánlásokat jótékony célra fordítják, már több mint 28 millió fontot gyűjtöttek a rák ellen küzdő a Cancer Research UK-nak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!