A KDNP fontos feladattal bízta meg Hölvényi Györgyöt

2023. április 1. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Kereszténydemokrata Néppárt vezetősége felkérte Hölvényi Györgyöt, a párt európai uniós parlamenti képviselőjét, az Európai Néppárt frakciójának tagját, hogy legyen a béke szószólója – jelentette be Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára szombaton Lakiteleken.

A párt Giesswein Sándor nevét viselő, a lakiteleki Hungarikum Ligetben zajló szakmai összejövetelén tartott sajtótájékoztatón Latorcai elmondta: a KDNP vezetősége a béke érdekében született döntés értelmében arra kérte Hölvényi Györgyöt, ismertesse az Európai Parlamentben a magyar Országgyűlés pénteken elfogadott „békéért kiáltó”, békepárti határozatát, amely az orosz–ukrán háború egyéves évfordulója alkalmából született.

És tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Néppárt térjen vissza a kereszténydemokrata alapító atyák örökségéhez, és álljon át a háború oldaláról a béke oldalára

– tette hozzá az MTI szerint.

Hölvényi Facebook-oldalán egyelőre nincs információ arról, hogy elvállalta-e a felkérést.

Hölvényi György egyébként akkor vált szélesebb körben ismertté, amikor 2021-ben a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, a KDNP viszont nem. Így egyedüli kormánypárti politikusként egy olyan európai parlamenti frakcióban maradt, amelyről a kormánypárti sajtóban azt írták, hogy ott gerinctelen csúszómászók elvtelen alkukat kötnek.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a találkozó fontosságát hangsúlyozva kiemelte: a kereszténydemokrácia fontos értéket képvisel a magyar politikában. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciója 19 képviselőjével a második legerősebb képviselőcsoport jelenleg az Országgyűlésben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!