Szlovákiában építhet stadiont egy Mészáros Lőrinchez köthető cég

2023. március 28. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Már 2023. májusban elkezdődik a komáromi futballstadion rekonstrukciója – jelentette be a helyi klub a Facebook-oldalán. A csapat a szlovák másodosztály harmadik helyén áll, hét pontra leszakadva az osztályozót jelentő második helytől. Edzője Radványi Miklós, aki Magyarországon is kapott már feladatokat. A klub beszámolt arról, hogy a kivitelezőnek 15 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére.

„Már régóta várunk erre a napra. Komárom városa megérdemel egy modern sportkomplexumot, amely megfelel a szakmai és a nagyközönség elvárásainak egyaránt. Örülök, hogy túl vagyunk a kivitelező kiválasztásának rendkívül nehéz szakaszán” – mondta Baráth György, az FC Komárno elnöke.

Mint a Napunk.sk rámutat, az eredeti tervek szerint már 2021-ben el kellett volna készülnie a stadionnak, de a projekt sokáig húzódott. „A felújítást több akadály is hátráltatta, például az is, hogy a magyar kormánytól érkező forrásokat a klub kapta, a stadion azonban az önkormányzat tulajdonában volt” – írta a lap.

Most elhárultak az akadályok, a 11 millió eurós beruházást öt pályázó közül az a konzorcium nyerte meg, amelyiknek egyik tagja egy Mészáros Lőrinc családjához köthető cég, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., amely Magyarországon is általában megnyeri a közbeszerzéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!