Túlélő vagyok – mondta élő adásban a nashville-i iskolai lövöldözés tudósítója

2023. március 28. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a három gyerek és három felnőtt életét követelő nashville-i iskolai lövöldözésről tudósított, Joylyn Bukovac élő adásban vallotta be, hogy ő maga is élt át ilyet, írja az NBC News. A helyi WSMV 4 csatorna riportere ott volt a nashville-i lövöldözéskor, és helyszíni tudósítása közben megosztotta, hogy gyerekként túlélt egy iskolai lövöldözést.

„Ez olyasmi, ami nagyon közel áll hozzám – sokan talán nem tudják, de én is túléltem egy iskolai lövöldözést. Nemrég történt, középiskolás voltam” – mondta Bukovac, majd megjegyezte, hogy a coloradói Columbine középiskolában 1999-ben történt lövöldözés óta közel 380 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban.

„Az én középiskolám is köztük volt. Ez az iskola is köztük van. Néhányan azzal kerestek meg, hogy elég volt – mikor változik már meg ez a sok fegyveres erőszak? Ez egy nagyon jó kérdés, amit továbbra is fel fogunk tenni.”

Az NBC News azt írja, hogy az idei év első negyvenkét napjában összesen hetvenkét lövöldözés történt az Egyesült Államokban, a fegyveres erőszak pedig az autóbaleseteket is megelőzve vezető halálok lett a gyerekek között, naponta huszonkét gyereket lőnek le az országban.

A Gun Violence Archive (GVA) nevű 2013-ban alapított nonprofit társaság ingyenesen hozzáférhető adatbázisa szerint idén eddig 128 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban, vagyis több lövöldözés volt, mint nap 2023-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!