Leonardo DiCapriót is beidézhetik a Fugees rappere ellen zajló perben

2023. március 28. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kezdődött az esküdtek kiválasztása a Grammy-díjas zenész, Prakazrel Samuel Michel (azaz Pras) ügyében a washingtoni szövetségi bíróságon – számol be az NPR.

Az amerikai rappert – aki a leginkább a Fugees nevű hiphopzenekar tagjaként lett ismert – többek között azzal vádolják, hogy több mint 100 millió dollárt fogadott el a szökevény üzletembertől, Jho Low-tól annak érdekében, hogy elérje, ejtsék a Low elleni szövetségi nyomozást. A Malájziából származó Jhow Low állítólag több milliárd dollárt csalt ki az ország állami vagyonalapból, és az elvett pénzt arra használta fel, hogy hírességek és amerikai elnökök kegyeibe férkőzzön. Low jelenleg szökésben van, és feltehetően Kínában tartózkodik.

Emellett Prast Kína titkosügynökének nevezték, és bár a rapper nem tagadta, hogy megpróbált közbenjárni a Fehér Házban és segíteni a kínai kormánynak, ő mindvégig úgy hitte, hogy ez az USA érdeke is. Ezenkívül Pras állítólag kicsalt pénzt emberektől 2012-ben, mikor az egykori amerikai elnök, Barack Obama támogatói vacsorájára toborzott embereket.

A Pras-perben már több személy is bűnösnek vallotta magát, illetve volt, aki mentességet kapott a kormánytól, például George Higginbotham, az igazságügyi minisztérium volt ügyvédje, aki másodállásban Michelnek dolgozott.

A washingtoni szövetségi bíróságra kilencven esküdt jelöltet várnak, valamint az igazságügyi minisztérium akár harminc tanút is beidézhet, és John Kenner, a rapper védőügyvédje is körülbelül ugyanennyi tanút fog beidézni. A tanúk között lehet Leonardo DiCaprio színész, aki a Martin Scorsese által rendezett A Wall Street farkasa című 2013-as filmben játszott, amit részben egy Low-hoz kötődő cég finanszírozott. Szintén beidézhetik Donald Trump volt elnök ügyvédjét, Rudy Giulianit, Steve Bannont, Trump volt politikai tanácsadóját és Steve Wynnt kaszinómogult, akikkel Michel szoros kapcsolatot ápolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!