Bahmutban az orosz túlerő kifárasztásán dolgoznak az ukrán csapatok

2023. március 28. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán erők célja, hogy kimerítsék és súlyos veszteségeket okozzanak az orosz túlerőnek Bahmutban – mondta az szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij egy kedden közzétett videóban.

Szirszkij egy nagy, ipari raktárnak tűnő épületben beszél a katonákhoz. A parancsnok a felvételen arról beszél, az oroszok többhónapos küzdelem után sem mondtak le a város bekerítésétől és elfoglalásáról, ezért a legjobb eszközük ellenük a kimerítés.

„A mai naptól kezdve az a fő feladatunk, hogy kimerítsük az ellenség túlerőit és súlyos veszteségeket okozzunk nekik. Ez megteremti a szükséges feltételeket ahhoz, hogy segítsük az ukrán föld felszabadítását és felgyorsítsuk a győzelmünket” – mondta.

2023. március 26-i drónfelvételeken látszódik a bahmuti pusztítás – Forrás: 93rd Mechanized Brigade "Kholodny Yar" / Reuters 2023. március 26-i drónfelvételeken látszódik a bahmuti pusztítás – Forrás: 93rd Mechanized Brigade "Kholodny Yar" / Reuters
2023. március 26-i drónfelvételeken látszódik a bahmuti pusztítás – Forrás: 93rd Mechanized Brigade "Kholodny Yar" / Reuters

Bahmut a háború előtt hetvenezres kisváros volt, de a nyolc hónapja tartó intenzív ostromban gyakorlatilag megsemmisült.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!