Gázszivárgás okozhatta a robbanást a pennsylvaniai csokoládégyárban

2023. március 27. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Hét halottja van a pennsylvaniai West Reading város csokoládégyárban történt robbanásnak – írja az ABC News. A nagy erejű robbanás két szomszédos épületet is megrongált, a sérülteket a közeli kórházakba szállították, közülük hatot már haza is engedtek. Samantha Kaag polgármester szerint a robbanás konkrétan a földdel tette egyenlővé az R. M. Palmer Company vállalat üzemét, ahol a cég honlapja szerint 850 ember dolgozik.

A helyszínen dolgozó mentőcsapatok a romok alatt egy túlélőt és két további holttestet találtak vasárnap este. Az áldozatokat még nem azonosították, de feltehetően azt a két embert találták meg, akiket a robbanás után eltűntnek nyilvánítottak – közölte Wayne Holben helyi rendőrfőnök az esettel kapcsolatos sajtótájékoztatón.

A robbanás oka egyelőre nem tisztázott, a PEMA (pennsylvaniai vészhelyzet-kezelési hatósága) kommunikációs igazgatója, Ruth A. Miller közölte, hogy a megyétől kapott első jelentések szerint feltehetően gázszivárgás okozta a robbanást.

A csokoládégyár, ahol a baleset történt 1948 óta működik West Readingben, és elsősorban ünnepi csokoládéfigurák gyártásával foglalkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!