Eladták New York egyik leghíresebb épületét

2023. március 25. – 22:23

Másolás

Vágólapra másolva

Háromnegyed órás licitháború után, 190 millió dolláros áron kelt el egy árverésen New York egyik leghíresebb épülete, a Flatiron Building, vagyis a Vasalóház. A 22 emeletes épület a fura formája miatt vált turistalátványossággá, ugyanis elnyújtott háromszög formájú az alaprajza, a csúcsánál kevesebb mint két méter széles. Ezt a szükség hozta így, ugyanis egy olyan telken áll, amit az egyik oldalról a Broadway határol – a színházairól híres út pedig a szigorúan négyzethálós alapon szerveződő Manhattan egyetlen komolyabb, átlós irányú utcája.

Az épület már évek óta üresen állt, ugyanis annyira leromlott az állapota, hogy nem lehetett többé irodának vagy lakásoknak bérbe adni. Többévnyi huzavona után bocsátották most aukcióra, amit mindenki nagy meglepetésére nem valamelyik New York-i ingatlanmogul nyert meg, hanem egy kívülálló befektető, bizonyos Jacob Garlick.

Hogy az új tulaj mihez fog kezdeni az ikonikus épülettel, még nem tudni, mindenesetre még nagyjából 100 millió dollárjába fog kerülni a felújítás, mire újra lakható állapotba kerül a Flatiron.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!