Élő adásban ölelte meg a fiát az iskolájában zajló lövöldözésről tudósító riporter

2023. március 23. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak azok a helyzetek, amikor egy újságírónak érzelmi távolságot kell tartania az eseményektől, hogy meg tudja őrizni az objektivitását. És van az a helyzet, amikor az újságíró arról tudósít, hogy épp lövöldözés zajlik a saját gyereke iskolájában. Ez utóbbi történt a Fox News amerikai riporterével, Alicia Acunával, amikor szerda reggel a Denver East High Schoolban zajló iskolai lövöldözés helyszínéről jelentkezett be élő adásban.

„Elnézést, épp kijött a fiam, és még nem láttam… Gyere, gyere ide!”

– ennyit tudott hirtelen mondani, amikor a tudósítás közben egyszer csak meglátta a saját fiát, aki épp kijött az iskola épületéből:

Ahogy a fenti videórészleten is látszik, Acuna először érthető módon zaklatottan reagál, majd amikor megbizonyosodott arról, hogy a fia rendben van, folytatja a munkát. A kollégája felajánlja neki, hogy ha szükségét érzi, menjen félre nyugodtan, ekkor a riporter láthatóan visszafojt néhány könnycseppet, de aztán visszatér a közvetítéshez.

Elmondta azt is, hogy nemcsak a fia, de az unokahúga is épp az iskolában volt, amikor a lövöldözés történt. Sms-ben tartották a kapcsolatot, mert a fiú megírta neki, hogy csöndben kell maradnia.

A lövöldözésben két iskolai dolgozó sérült meg, egyikük könnyebben. A 17 éves elkövetőt szerda este holtan találták meg egy közeli erdőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!