Összeesküvéselmélet-hívő volt a család, aki egy éve kiugrott Svájcban a hetedik emeletről

2023. március 22. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

2022. március 22-én meghalt egy család négy tagja a svájci Montreux-ben, miután egy nyolcéves kislány, egy 15 éves fiú, szüleik, valamint az anya ikertestvére kiugrott hetedik emeleti lakásuk ablakán. Négyen közülük azonnal szörnyethaltak, a fiú pedig kómába esett, és mára felépült súlyos sérüléseiből. A svájci nyomozók szerint nem emlékszik a történtekre.

A rendőrség a vizsgálat során kizárta az idegenkezűséget, az adatgyűjtés eredménye szerint a két évvel korábban Franciaországból Svájcba költöző család tagjai korábban nem adták jelét, hogy öngyilkosságot fontolgatnának. A boncolás során nem mutattak ki a haláleset előtti dulakodásra utaló jeleket, és a család tagjai kábítószert sem fogyasztottak.

Egy évnyi nyomozás után a svájci hatóságok lezárnák a nagy port felvert ügyet, azt állítva, hogy

az anya és nővére fanatikus összeesküvéselmélet-hívők voltak, és felkészültek a világvégére.

A vizsgálat a következőket tárta fel a család életmódjáról:

  • a lakásuk tele volt élelemmel, gyógyszerekkel és egészségügyi termékekkel,
  • minden gondosan becsomagolva, rendszerezve,
  • nagyon ritkán mentek el otthonról,
  • csak az anya ikertestvére dolgozott,
  • a gyerekeket otthon tanították,
  • arra nevelték őket, hogy a világon mindenki ellenség,
  • gyanakodtak a kormányra és a helyi hatóságokra.

A Covid-járvány és Oroszország ukrajnai inváziója még jobban megerősítette őket összeesküvés-elméletükben. A lakás átvizsgálása során kiderült, hogy

a kollektív öngyilkosságot gondosan megtervezték, sőt el is próbálták.

A rendőrségi jelentés szerint a család felnőtt tagjai csupán a megfelelő pillanatra vártak, hogy elindulhassanak egy jobb világba, távol mindattól, amitől úgy rettegtek. A jelek szerint a döntéshez a végső lökést a montreux-i rendőrség szociális csoportjának látogatása adta meg.

A tragédia reggelén a rendőrök azért kopogtattak be hozzájuk, hogy emlékeztessék az apát, egyeztesse fiának magántanuló státuszát a helyi oktatási hatóságokkal, lévén azt többszöri írásbeli felszólításra sem tette meg. A család nem engedte be a lakásba a rendőröket, és percekkel később az ablakon egymás után sorban kiugorva végeztek magukkal.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!