Elindultak a borzok Hollandiában, és tönkretették a vasúti közlekedést

2023. március 22. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egyes járatok legalább egy hétig szünetelnek a hollandiai vasúti közlekedésben, ugyanis a vasúti sínek alá alagutakat ástak a borzok, így a sínpálya járhatatlan lett. Az ország déli részén fekvő Den Bosch és Eindhoven között biztosan nem mennek a vonatok a következő héten, ugyanis az alagutak miatt a vasúti pálya megsüllyedhet, és ez balesetveszélyes – írta a Dutchnews szerdán.

A holland vasúthálózatot fenntartó ProRail szóvivője a holland sajtónak azt mondta, nem lehet megállapítani, hogy a fennakadások meddig fognak tartani, mivel a borz védett állat Hollandiában, így engedélyre van szükség az eltávolításukhoz, élőhelyük megzavarásához.

Az MTI beszámolója szerint a Den Bosch és Eindhoven közötti útvonal fontos összekötő út az ország északi és déli része között, óránként 16 személyvonat és tehervonat haladt eddig át rajta. A hónap elején északon, a frízföldi Molkwerum közelében szintén borzok fészkelték be magukat a vasúti sínek alá, ami miatt az egyik vonalon a jövő hónapig szünetel a közlekedés.

John Voppen, a ProRail vezérigazgatója elmondta, hogy az egy héten belüli két leállás miatt a pályaüzemeltető most sürgősségi tárgyalásokat folytat az infrastrukturális minisztériummal. „Az utazók és a vasúttársaságok érdeke, hogy minél gyorsabban cselekedjünk” – mondta.

A borzok a homokos talajt kedvelik, így a vasúti töltések ideális élőhelyet jelentenek számukra. A ProRail most azon dolgozik, hogy engedélyt kapjon mesterséges telepek építésére, ahová biztonságosan átköltöztethetik a borzokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!