Turmixba kevert arzénnal és ciánnal gyilkolhatta meg a feleségét egy amerikai fogorvos

2023. március 21. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

A felesége fehérjeturmixát mérgezhette meg arzénnal és ciánnal egy coloradói fogorvos, hogy a nő halála után összejöhessen a szeretőjével – írja a USA Today.

A 45 éves James Toliver Craiget vasárnap este tartóztatták le, szándékos emberöléssel gyanúsítják. A vád szerint Craig mérget kevert a felesége, Angela Craig turmixába, amit minden reggel ő készített el a nőnek.

Craig négy nappal a letartóztatása előtt vitte be a kórházba 43 éves feleségét, mert „súlyos fejfájásra és szédülésre panaszkodott”. Nem sokkal a kórházba érkezése után a nő állapota gyorsan romlani kezdett, és hiába tették lélegeztetőgépre az intenzív osztályon, nem sokkal később agyhalottnak nyilvánították.

James T. Craig – Forrás: Aurora Police Department
James T. Craig – Forrás: Aurora Police Department

Miután beigazolódott, hogy a nőt megmérgezték, vasárnap házkutatást tartottak a házaspár otthonában, és letartoztatták a férjét.

A rendőrség gyanúja szerint Craig először március 6-án próbálhatta meg megmérgezni arzénnal a feleségét. Miután a nő azt túlélte, a férfi cián-szállítmányt rendelt a rendelőjébe, amelyről azt mondta a szállítónak, hogy egy műtéthez szükséges. A rendelő munkatársai azonban ezt cáfolták a rendőröknek. A férfi mindkét esetben a nő edzés előtti fehérjetumrixába keverhette a mérgeket, amelyeket rendszeresen ő készített el a nőnek.

A nyomozás során a hatóságok elfogtak egy oleandrin-szállítmányt is, amelynek megrendelésével szintén Craiget vádolják. Az oleandrin egy mérgező anyag, amely az oleander nevű növény leveleiben található.

A nyomozók szerint Craig házasságával már korábban is voltak problémák, és az is elképzelhető, hogy a férfi azért gyilkolta meg a feleségét, hogy együtt lehessen egy másik nővel, akivel korábban többször is találkozott. A nő, aki szintén fogorvos, két nappal azelőtt, hogy a feleségét agyhalottnak nyilvánították, írt egy e-mailt Craginek, amiben az együttérzéséről biztosította.

A dokumentumok szerint a férfi decemberben azzal fordult egy szociális munkáshoz, hogy a felesége depresszióba esett és öngyilkos gondolatai lettek, miután közölte vele, hogy válni szeretne. A házaspár gyerekei ezt nem erősítették meg a rendőrségnek.

Angela Craig nőváre ráadásul azt mondta a rendőrségnek, hogy a férfi öt évvel ezelőtt is megpróbálta már megmérgezni a feleségét (az eset részletei nem derültek ki). Erre az incidensre utalhat egy, a házaspár közötti, március 6-a utáni, üzenetváltás is, amelyben Craig azt írta a feleségének:

„A múltunkat ismerve tudom, hogy most mire gondolhatsz. Csak a jegyzőkönyv kedvéért: nem mérgeztelek meg. De nagyon aggódom érted.”

James Craignek csütörtökön kell megjelennie a bíróság előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!