Agyonlőtt két rendőrt egy 16 éves fiú a kanadai Edmontonban

2023. március 18. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözés közben megölt két rendőrt egy 16 éves fiú a kanadai Edmontonban, majd saját magára is rálőtt, és ő is meghalt, írja a BBC. A tinédzser édesanyja, egy 55 éves nő szintén lőtt sérülést szenvedett, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A helyi rendőrfőnök bejelentése szerint a két rendőrt csütörtökön lőtték le, miután helyi idő szerint 00:47 körül egy családi vitához riasztották őket egy edmontoni lakókomplexumba. Az egyik lelőtt rendőr 35 éves volt, és nyolc éve szolgált a rendőrségnél, a másik 30 éves volt, és öt éve volt állományban.

A rendőröket a 16 éves fiú anyja értesítette, amikor a rendőrök közeledtek a lakáshoz, a fiú az ajtóban állt, és többször rájuk lőtt. Az edmontoni rendőrség nyomozásért felelős vezetőhelyettese azt mondta, hogy egyik rendőr sem sütötte el a fegyvert, mert „nem volt rá lehetőségük”, és kiérkezésük előtt arról sem tudtak, hogy a tinédzsernek fegyvere van. A lövöldözésben végül a 16 éves fiú is meghalt, a rendőrség őt gyanúsítja a rendőrök lelövésével.

Az edmontoni rendőrség hivatalos Twitter-oldalán azt posztolta, hogy részvétnyilvánító könyveket tettek ki az összes edmontoni rendőrőrsön és a városházán is azok számára, akik szeretnék leróni kegyeletüket a két rendőrtiszt előtt. A rendőrök családjának gyűjtést is indítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!