Sampon- és tusfürdőgyárat épít Ukrajnában az Unilever

2023. március 16. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

20 millió eurós beruházással új sampon- és tusfürdőgyárat épít Ukrajnában az Unilever, ezzel megduplázza ukrajnai dolgozóinak számát – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A kijevi régióban megvalósuló beruházás célja, hogy támogassa a vállalat növekvő ukrajnai üzletágait, illetve bizonyítsa a hosszú távú elkötelezettségét az ország iránt. Az építkezés idén kezdődik, a gyár várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit. A cég Ukrajnában több mint 100 főt foglalkoztat.

Tájékoztatásuk szerint az új gyártóközpontban egyebek mellett Dove, Axe, TRESemmé és Clear szépségápolási termékek, köztük samponok és tusfürdők készülnek majd elsősorban az ukrán piacra, de a jövőben más európai országokba is exportálhatják a termékeket.

„Ez a beruházás az ország és az itt élő emberek, köztük munkavállalóink, ügyfeleink és partnereink iránti hosszú távú elkötelezettségünket mutatja” – idézi a közlemény Vaszil Bovdilovot, az Unilever ukrajnai leányvállalatának ügyvezető igazgatóját. A közleményben azt is írták, hogy az ukrajnai háború kitörése óta az Unilever kiemelt figyelmet fordít ukrán munkavállalói és családjuk biztonságára, és jelentős támogatást is nyújtottak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!