Reggel fél 6-kor kezdődik az oktatás egy indonéziai városban

2023. március 15. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Reggel 5:30-kor kezdődik az iskola az indonéziai Kupang 10 középiskolájában a végzősök diákoknak, írja a 444.hu a Guardian cikke alapján. A kísérletnek az a célja, hogy erősítse a gyerekek fegyelmét.

A Viktor Laiskodat kormányzó által bejelentett programnak nem örülnek a szülők, akik veszélyesnek tartják, hogy a gyerekek még sötétben indulnak iskolába, és arra is panaszkodnak, hogy hazaérve az iskolából szinte azonnal elalszanak. Indonéziában az oktatás általában reggel 7-8 óra között kezdődik.

Fotó: Eliazar Ballo / AFP
Fotó: Eliazar Ballo / AFP

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia által közzétett 2014-es tanulmány azt javasolta, hogy a középiskolások reggel 8:30-kor vagy később kezdjék el az órákat, hogy kipihentek legyenek a gyerekek.

A kupangi szabálymódosítást a helyi törvényhozók is megtámadták, és azt követelték, hogy a kormány törölje el a rendeletet. A kritikák ellenére az önkormányzat fenntartotta a kísérletet, ráadásul kiterjesztette a helyi oktatási hivatalra is, ahol a köztisztviselőknek is fél 6-kor kell kezdeniük a munkát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!