Templomok elleni lehetséges támadás miatt több rendőrt vezényeltek a bécsi utcákra

2023. március 15. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

A bécsi rendőrség növelte a járőrözést a templomok elleni lehetséges iszlamista támadások miatt, írja a Deutsche Welle. Az osztrák közbiztonsági igazgatóság olyan jelzéseket kapott, hogy támadást tervezhetnek Bécsben, ezért több, a turisták által is látogatott helyszínre egységeket vezényeltek ki.

A bécsi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy a nagyobb rendőri jelenlét az utcákon az egyházak elleni támadással való, nem konkrét fenyegetés. A rendőrség szerint ez egy megelőző intézkedés, és egyelőre nem tudni, hogy meddig lesznek érvényben a fokozott biztonsági intézkedések.

A rendőrök golyóálló bukósisakokkal, mellényekkel és gépkarabélyokkal vannak felszerelve. Felügyeleti tevékenységet végeznek, és a közúti forgalomban is ellenőrzéseket végeznek.

Michael Prüller, a bécsi érsekség szóvivője szerint a rendőrség úgy tájékoztatta őket, hogy nem a katolikus templomok a fő célpontok. Az érsekség úgy döntött, hogy templomait nyitva tartja, és a tervek szerint megtartja az összes istentiszteletet.

A magyar külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el. Menczer Tamás, a kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek azt mondta, hogy a megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!