Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy brit nőt, aki hamisan vádolt férfiakat nemi erőszakkal

2023. március 14. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc és fél év börtönre ítélte a prestoni koronabíróság a 22 éves Eleanor Williamst, amiért hamisan nemi erőszakkal és embercsempészettel vádolt meg több férfit – írja a Guardian.

Az angliai Barrow-in-Furnessből származó fiatal lány 2020 májusában töltött fel fotókat a zúzódásairól és sebeiről a Facebook-oldalára. Williams ekkor azt állította, hogy a sérüléseit különböző szexpartikon szerezte, amikre kényszerítették őt.

A nyomozás során kiderült, hogy Williams „támadói” közül Oliver Gardner csak egy öngyújtót kért tőle az utcán, míg Jordan Trengove 73 napot töltött előzetes letartóztatásban, miután a fiatal lány azzal vádolta, hogy elkábította, késsel fenyegette, majd megerőszakolta. Egy barrowi üzletembert, a 43 éves Mohammed Ramzant pedig azzal vádolta, hogy megerőszakolta őt 12 éves korában, majd eladta őt és több tucat más lányt Északnyugat-Angliában és külföldön. Trengove, Gardner és Ramzan mind azt mondták, hogy megpróbáltak öngyilkosok lenni, miután a lány hazugságai után a helyiek meghurcolták őket.

A lány fotói és története futótűzként terjedtek az interneten és a helyiek között, sőt, Cumbria megyén túl is. Olyannyira, hogy Justice for Ellie (Igazságot Ellie-nek) néven országszerte gyűjtéseket szerveztek és online kampányt indítottak a támogatására, amihez több mint százezren csatlakoztak a Facebookon.

Williamst januárban ítélték el az igazságszolgáltatás hátráltatása miatt. A prestoni koronabíróság kedden hozott ítéletet, a bíró azt mondta, hogy Williams vádjai mind kitalációk, és megdöbbentő, hogy a lány „a megbánás legkisebb jelét sem mutatja”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!