Budapesti járatokat is töröltek a német reptereken hétfőn zajló sztrájkok miatt

2023. március 12. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn több német repülőtér személyzete is sztrájkolni fog, emiatt pedig több száz járatot – köztük Budapestre érkező repülőket is – töröltek, írja a Washington Post. A holnap sztrájkolnak a berlini, hamburgi, hannoveri és brémai repülőtereken is, és a cikk szerint a törölt, később induló/ érkező vagy átütemezett járatok több tízezer utast érintenek.

A sztrájkot a berlini székhelyű Verdi szakszervezet kezdeményezte. A berlini Brandenburgi repülőtéren a biztonsági személyzet azért tagadja meg a munkát, mert az éjszakai és hétvégi műszakokért járó bérezésekről szóló tárgyalások nem voltak sikeresek. A biztonsági személyzet kiesése miatt 200 induló járatot kellett törölni – köztük egy reggel 6-kor Budapestre induló járatot is.

A hamburgi repülőtér honlapján egy figyelmeztetés olvasható, miszerint vasárnap este 10 órától hétfő este 11 óráig késésekre és járattörlések lehet számítani. A repülőtér közlése szerint a sztrájk miatt fellépő bonyodalmak több mint 30 ezer utast érinthetnek majd, köztük azokat a magyar utasokat is, akik holnap reggel 7-kor érkeztek volna a hamburgi reptérről Budapestre, ugyanis a sztrájk miatt azt a járatot is törölték a reptér honlapja szerint.

A Lufthansa egy e-mailben értesítette az utasokat, hogy hétfőn Németországban „jelentős számú járattörlésre” lehet számítani, majd a társaság vonatjegyeket ajánlott fel, az elveszett repülő jegyekért cserébe – tette hozzá a Lufthansa szóvivője, megjegyezve, hogy a sztrájk a szakszervezet és a repülőterek közötti vita miatt van. A szóvivő reméli, hogy kedden már minden visszaáll a normális kerékvágásba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!