Már majdnem a leszállópályán voltunk, amikor a széllökésekben a pilóta felemelte a gépet, és elhúztunk

2023. március 10. – 19:47

Másolás

Vágólapra másolva

A heves széllökések miatt nem tudott landolni a Wizz Air gépe a franciaországi Nizzában, helyette Marseille-ben tette le az utasokat – közölte velünk egy, a gépen ülő olvasó. A W62263 számú járat Budapestről indult 12:15-kor, és 14:20-kor kellett volna leszállnia Nizzában.

A nagy szél miatt a gép a leszállópálya közvetlen megközelítése helyett először kirepült a tenger felé, megtett két kört, majd utána próbált csak meg landolni. A gép szabályosan megközelítette a pályát, de a pilóta ekkor úgynevezett átstartolást végzett el, azaz visszaemelte a gépet a magasba, és továbbhaladt. Végül egy kis kitérő után Marseille-ben szálltak le.

A gép útja – Kép: Flightradar24
A gép útja – Kép: Flightradar24

A Flightradar24 becslése szerint a gép körülbelül 122 méterre lehetett a pálya fölött, amikor a pilóta „visszahúzta” a széllökések miatt, a gépen utazó (egyébként helikoptert gyakran használó) olvasónk szerint jóval alacsonyabban, néhány méterre a pályától voltak. A gépben a manőver után többen rosszul lettek, a leszállás után a Wizz Air egy különbuszt küldött Marseille-be az utasokért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!