Egy hétig kekszen és croissant-on élt a hó alatt rekedt 81 éves amerikai nyugdíjas

2023. március 10. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hétig élt a hóbucka alatt rekedt kocsijában egy 81 éves férfi a kaliforniai hóvihar alatt, azt mondta, croissant-okon, cukorkákon és kekszen élte túl a hó fogságában, írja a CNN. Jerry Jouret február 24-én indult haza a kaliforniai Big Pine-ban lévő hegyi házából a nevadai Gardnerville-ben lévő otthonába, ami normál útviszonyok mellett háromórás út, de a hóviharban Jouret véletlenül egy kisebb útra kanyarodott, és a terepjárója elakadt a Gilbert Pass közelében – mondta a CNN-nek.

Előfordult, hogy a matematikus, egykori NASA alkalmazott mínusz 12 fokos hidegben vészelte át az éjszakát, az autójában található rágcsálnivalókhoz havat evett folyadékpótlásnak, ehhez többször kihajolt a kocsija ablakán.

Bár többször is járatta a kocsi motorját, hogy ne merüljön le az akkumulátora, az egy ponton mégis feladta, így a férfi kocsijának ablaka lehúzva maradt, három éjszakát így töltött el a hidegben. A mentőszolgálatok végül március 9-én helikopterrel mentették ki a férfit a hó fogságából. A férfit kivizsgálásra kórházba vitték, de azóta már ki is engedték, és bár lefogyott egy kicsit, jól érzi magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!