Legalább nyolcan meghaltak a hamburgi lövöldözésben

2023. március 9. – 22:51

frissítve

Legalább nyolcan meghaltak a hamburgi lövöldözésben
Fotó: Fabian Bimmer / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Többen meghaltak egy lövöldözésben Hamburgban csütörtök éjszaka. A támadás a Groß Borstel negyedben történt, egy olyan épületben, ahol éppen a Jehova Tanúi felekezet tagjai gyűltek össze. Este kilenc körül érkeztek először segélyhívások a helyszínről.

A péntek reggeli rendőrségi jelentések szerint legalább nyolc ember halt meg, a jelek szerint köztük van a feltételezett elkövető is. Legalább nyolc másik személy megsebesült, a nyomozók szerint több súlyos sebesült is van – írta pénteken a Bild.

A hamburgi rendőrség a Twitteren közölte: megtalálták a feltételezett elkövető holttestét. Ezen a ponton nem gondolják, hogy több elkövető lett volna.

Szintén Twitteren azt írták, hogy egyelőre nem áll rendelkezésükre semmi megbízható információ a tettes(ek) motivációjával kapcsolatban, ezért arra kérik a lakosságot, hogy ne bocsátkozzanak találgatásokba. A Bild rendőrségi forrásokra hivatkozva arról is ír, hogy a hatóságok ámokfutásként kezelik a történteket.

A hamburgi rendőrség külön weboldalon várja az információkat, képeket, videókat a lövöldözésről.

Fotó: Jonas Walzberg / picture alliance via Getty Images Fotó: Jonas Walzberg / picture alliance via Getty Images
Fotó: Jonas Walzberg / picture alliance via Getty Images

„Nem sokkal kilenc után dördültek el a lövések. Olyan volt, mintha tűzijáték lett volna. De szerencsére a rendőrség hamar kiérkezett a helyszínre, és véget ért a lövöldözés” – nyilatkozta egy helyi lakos a német RTL-nek.

Németországban mintegy 175 000 ember tartozik a Jehova Tanúi felekezethez, ebből 3800-an élnek Hamburgban. A 19. század végén az Egyesült Államokban megalapított keresztény mozgalom az erőszakmentességet hirdeti, és a házaló evangelizációról ismert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!