1,5 millió dollárt vert el egy Instagram-influenszer egy koronavírus-segélyalapból

2023. március 7. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Instagram-influenszer 1,5 millió dollárt (kb. 538 millió forintot) lopott el egy koronavírus miatt létrehozott segélyalapból, hogy luxuséletmódját fizesse – írja az Independent.

A 32 éves, Miamiban élő Danielle Miller bűnösnek vallotta magát háromrendbeli táviratcsalás és kétrendbeli személyazonossággal való visszaélés vádjában.

Az ügyészek szerint 2020 júniusa és 2021 májusa között Miller több mint 10 különböző személyazonosságot és hamis cégnevet használt fel a világjárványhoz kapcsolódó pénzügyi támogatás igényléséhez. A pénzt aztán állítólag arra használta fel, hogy kifizesse a bérleti díját egy luxusépületben, megszálljon egy luxusszállodában és kibéreljen egy magánrepülőgépet. Közben azokból a szállodákból is posztolt az Instagramjára, ahol egy ellopott bankszámláról fizetett.

Millert, akinek több mint 30 ezer követője van az Instagramon, 2021 májusában tartóztatták le, és ugyanezen év júliusában vádat emeltek ellene.

Az ítélethirdetésre június 27-én kerül sor. A táviratcsalás vádja miatt Miller akár 20 év börtönbüntetést, legfeljebb három év felügyelt szabadlábra helyezést és 250 ezer dollárig terjedő pénzbírságot kaphat. Erre jöhet még két év börtönbüntetés a személyazonossággal való visszaélés miatt, illetve további 250 ezer dollár bírság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!