1,6 millió euró értékben lopott bort egy pár Spanyolországban

2023. március 7. – 22:54

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélt egy spanyol bíróság hétfőn egy házaspárt, akik több mint 1,6 millió euró értékben loptak bort egy szálloda étterméből – írja a CBS.

A délnyugat-spanyolországi Cáceresben található Atrio hotelből 2021 októberében összesen 47 liter bort lovasítottak meg, köztük egy palack 1806-as évjáratú Chateau D'Yquemet is, ami nagyjából 350 ezer eurót (nagyjából 1,3 millió forintot) ér.

Miután a pár a szálloda Michelin-csillagos éttermében vacsorázott, körbevezették őket az Atrio híres borospincéjében, mielőtt visszavonultak a szobájukba. Hajnali 2 órakor a nő – aki állítólag egy hamis papírokkal érkezett mexikói szépségkirálynő – felhívta a recepciót, és megkérte az egyetlen akkor dolgozó alkalmazottat, hogy készítsen neki egy salátát. Az alkalmazott először elutasította a kérést, mert egyedül volt, és mert a pár egy 14 fogásos menüt evett korábban. Végül azonban beleegyezett, mert a nő ragaszkodott hozzá.

Amíg az alkalmazott a salátát készítette, a férfi besurrant a recepcióra, és ellopta a mesterkulcsot, majd kinyitotta a borospincét, ahonnan 45 palack bort vitt el. A férfi, aki a jelentések szerint román és holland állampolgársággal is rendelkezik, a palackokat egy hátizsákban és két nagy táskában vitte a szobájába, mielőtt a recepciós visszatért a helyére.

A bíróság a nőt négy év börtönre, a férfit pedig négy és fél évre ítélte, miután bűnösnek találta őket erőszakos behatolással elkövetett betöréses lopásban. Emellett arra kötelezték őket, hogy 753 454 euró kártérítést a szállodának fizessenek.

A pár „aprólékosan megtervezte” a rablást, háromszor is meglátogatták az éttermet, hogy előkészítsék a rablást – közölte a spanyol nemzeti rendőrség a pár letartóztatásakor kiadott közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!