Putyin lemondta sztavropoli útját az orosz területekre betörő állítólagos ukrán fegyveresek miatt

2023. március 2. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin lemondta sztavropoli útját az orosz területekre behatoló állítólagos ukrán felderítőcsapatokról szóló jelentések miatt. Orosz hírügynökségek közlése szerint ukrán erők hatoltak be az Észak-Ukrajnával határos Brjanszk régió területére. A TASS arról számolt be a régió vezetőjére hivatkozva, hogy az ukránok két faluba hatoltak be, harcok folynak. A TASS állítása szerint ukrán fegyveresek tüzet nyitottak egy járműre, megöltek egy ember és megsebesítettek egy tíz éves gyereket. „A biztonsági erők megerősítették, hogy a határvidéken műveletet hajtanak végre az államhatár megsértőinek megsemmisítésére” – írták.

Az orosz hírügynökségek közlését eddig nem sikerült független forrásból megerősíteni. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója „szándékos provokációnak” nevezte az állítólagos ukrán támadásról szóló híradásokat. Ukrajna hivatalosan nem kommentálta ezeket a híreket.

Vlagymir Putyin is megszólalt az ügyben. „Ma újabb terrorcselekményt, újabb bűncselekményt követtek el, behatoltak a határmenti területre és civilekre nyitottak tüzet” – jelentette ki egy online tanácskozás során. Az elnök szerint a támadók látták, hogy egy civil autót, egy közönséges Nivát támadtak meg, amelyben civilek és gyerekek ültek, amikor tüzet nyitottak rá.

(Guardian, Sky News, MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!