Öngyilkos lett a két skandináv turistanőt lefejező marokkói terroristacsoport negyedik tagja

2023. február 28. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Öngyilkos lett kedd reggel a cellájában egy marokkói rab, akit két skandináv turistanő meggyilkolása miatt ítéltek halálra még 2018-ban – írja az MTI a marokkói büntetés-végrehajtási intézmény közleménye alapján.

A kelet-marokkói Uzsda város börtönében raboskodó, 36 éves Abderrahim Kajali felakasztotta magát egy, a ruhájából készített kötéllel, amit a cellája ablakrácsához rögzített. A marokkói férfit és három másik társát 2018-ban ítélte halálra egy terrorizmussal kapcsolatos ügyeket tárgyaló rabati különbíróság egy Marokkóban kiránduló fiatal dán és norvég turistanő meggyilkolása és lefejezése miatt. A különbíróság akkor a per négy elsőrendű vádlottját halálra ítélte, a többi 24 gyanúsítottra pedig öttől harminc évig terjedő szabadságvesztést szabott ki szándékos emberölés, illegális fegyvertartás és terrorcsoport létrehozása vádja miatt.

A per négy elsőrendű vádlottja, Kajali és három társa néhány nappal a brutális kettős gyilkosság előtt fogadott hűséget az Iszlám Állam terrorszervezetnek, amelyet videófelvételen is rögzítettek. A négy férfi az Atlasz-hegységben kiránduló dán Louisa Vesterager Jespersenre és norvég barátnőjére, Maren Uelandra 2018. december 17-én éjjel támadt rá a sátrukban. A két huszonéves nőt nyakon szúrták, majd lefejezték. A brutális támadásukról videófelvételt is készítettek, amit később az interneten is közzétettek. Jespersen és Ueland holttestére az ország középső részén, az Imlíl nevű falutól mintegy tíz kilométerre bukkantak rá turisták, akik értesítették a rendőrséget.

Abderrahim Kajali tagja volt ugyan a terrorista csoportnak, de még a gyilkosság előtt elmenekült, ennek ellenére az ügyész halálbüntetést kért rá is. A másik három iszlám terrorista beismerő vallomást tett az óriási közfelháborodást kiváltó kettős gyilkosság ügyében.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!