Meghalt Linda Kasabian, akinek a vallomása juttatta börtönbe Charles Mansont és társait

2023. február 28. – 20:24

Meghalt Linda Kasabian, akinek a vallomása juttatta börtönbe Charles Mansont és társait
Linda Kasabian, a Manson-per koronatanúja beszél egy sajtótájékoztatón Los Angelesben, miután felmentették a per alól 1970. augusztus 19-én – Fotó: Getty Images / Michael Ochs

Másolás

Vágólapra másolva

Egy tacomai kórházban halt meg még januárban Linda Kasabian, akinek a bíróságon tett vallomása miatt kapott életfogytig tartó börtönbüntetést Charles Manson és gyilkos szektatársai az 1970-es évek elején – írja a TMZ. Kasabian a 18 napos tanúvallomás során részletes leírást adott arról, hogyan zajlottak az 1969-es gyilkosságok Manson irányítása alatt, amiért Kasabiant, az ügy koronatanúját felmentették a Manson-per alól.

Kasabian szektatagként maga is jelen volt, amikor Manson és csatlósai hét emberrel végeztek Los Angelesben 1969-ben. Kasabian azt vallotta, hogy Charles „Tex” Watson vitte őt, Patricia Krenwinkelt és Susan Atkinst a filmrendező Roman Polanski házához a Benedict Canyonba. A bíróságon Kasabian azt mondta, hogy Tex, Krenwinkel és Atkins meglőtt és leszúrt öt áldozatot, köztük Polanski terhes feleségét, Sharon Tate-et is. Kasabian azt állította, hogy ő nem bántott senkit, csak szemtanúja volt a vérontásnak. A gyilkosságok második éjszakáján pedig a vallomása szerint ő csak a sofőr volt, amikor Manson és követői lemészárolták Leno és Rosemary LaBiancát Los Angeles-i otthonukban.

A TMZ-nek eljuttatott halotti bizonyítványban az áll, hogy Kasabian Chiochiosra változtatta a vezetéknevét, nyilvánvalóan azért, hogy megvédje személyazonosságát az 1970–71-ben zajlott Manson-perek után.

A 73 éves évesen elhunyt nő holttestét elhamvasztották, a halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!