Piacra került London legdrágább ingatlana

2023. február 28. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

Eladósorba került egy londoni ingatlan, ami valószínűleg rekordáron kel majd el – írja a Financial Times. A Regent's Parkban található, 4 holdon elterülő Holme akár 250 millió fontot, azaz több mint 107 milliárd forintot is érhet.

A kúria egyik jelenlegi tulajdonosa Abdullah bin Halíd bin Szultán al-Szaúd herceg, a szaúdi királyi család egyik tagja. A herceg egyik nagyobb hitele lejárt, ezért kénytelen eladni a londoni házát, aminek tulajdonosi lapján több másik családtagja is szerepel Az eladásért felelős ingatlanügynökök szerint már több nagy ajánlat is érkezett, sok ultragazdag jelentkező van az ingatlanra, ami felett most csődgondnokok rendelkeznek.

A Holme egy, a Regent's Parkban található tó túlpartjáról – Fotó: Ethel Davies / Robert Harding Heritage / AVP
A Holme egy, a Regent's Parkban található tó túlpartjáról – Fotó: Ethel Davies / Robert Harding Heritage / AVP

Mohammed bin Szalmán szaúdi trónörökös az elmúlt években lecsapott a korrupciógyanús családtagokra, így a rokonok többsége mostanában igyekszik nem kitűnni nagy költekezésekkel. Többek között ez is fontos tényező lehet abban, hogy Abdullah herceg az eladás mellett döntött.

Az előkelő helyen található, 205 éves épület először James Burton ingatlankivitelező otthona volt, aki több városrész mai kinézetéért is felelős. Nem sok ehhez hasonló ingatlan van a városban, ezért szakértők szerint jók az esélyek arra, hogy rekordáron kel majd el. Az elmúlt évtizedekben nagyot ugrott a londoni ingatlanokat felvásárló külföldi befektetők száma, aminek egyik oka, hogy szinte névtelenül lehetett drága ingatlanokat vásárolni. A kormány ezen szigorított az elmúlt években.

A jelenlegi rekordtartó a Rutland Gate 2-8a házszám alatt található, 45 szobás kúria, amit még 2019-ben Hui Ka Yan (mandarin kínai nevén Hszü Csia-jin), az Evergrande alapítója vett meg 210 millió fontért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!