Top 50-es körözött listán lévő drogdílert fogtak el Olaszországban

2023. február 27. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz hatóságok fogták el azt a 49 éves budapesti férfit, aki szerepelt a rendőrség top 50-es körözési listáján. A Police.hu híre szerint a férfi nyomára a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda bukkant az olaszországi Montemarcianóban, majd az olasz hatóságok február 21-én elfogták. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek.​

A férfit még 2022-ben a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem miatt. P. Róbert azonban nem vonult börtönbe, hanem elrejtőzött a hatóságok elől. A férfi ellen időközben rágalmazás és kábítószer birtoklás miatt további körözéseket is elrendeltek.

Mivel felmerült a gyanú, hogy külföldre szökött, ezért a belföldi elfogatóparancson túl, európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben, majd felkerült a körözési toplistára.

A Sportal.hu cikke alapján szombaton arról írtunk, hogy a most elfogott férfi egy többszörös magyar bajnok asztaliteniszező. A férfi 2016-ban már ült börtönben, akkor is drog miatt, majd ismét előzetesbe került, de megsértette a lakhelyelhagyási tilalmat és Olaszországba szökött. Az Anconatoday.it múlt heti cikke szerint az egykori sportoló lakhelyének hamis címet adott meg, végül Montemarcianóban, az egyik barátja lakásában tartóztatták le. Jelenleg az anconai börtönben várja, hogy kiadják Magyarországnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!