Amerikában egy seriffhelyettes tavaly intézkedés közben lelőtt egy férfit, a család most pert indít

2023. február 25. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Amerikában egy hatósági intézkedés közben egy seriffhelyettes lelőtt egy férfit, aki belehalt a helyszínen sérüléseibe, a családja most azt állítja: jogtalan volt az intézkedés, erőszakmentesen is lehetett volna kezelni a helyzetet, ezért pert indítanak, írja az Abcnews .

Az eset még tavaly február 22-én történt Pueblo Westben. A hatóságokhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi beszállt másnak az autójába. A férfi ügyvédje szerint az történt, hogy a 32 éves Richard Ward az édesanyjával és annak barátjával éppen az öccséért ment az iskolába, amikor Ward kiszállt az autóból, hogy „rövid sétát” tegyen. A séta után összetévesztette az anyja autóját egy másik, hasonló kinézetű járművel, kinyitotta annak az ajtaját és beszállt. Ward elvileg mikor realizálta, hogy nem a saját kocsijukban ül, bocsánatot kért a sofőrtől, majd a kereset szerint visszament az anyja járművéhez.

Néhány perccel később bejelentés érkezett az eset miatt Charles McWhorter, a Pueblo megyei seriff helyetteséhez, aki kiment a helyszínre és kikérdezte Wardot a történtekről. A beszélgetés egy pontján Ward nagyon ideges lett, mert szorongott attól, hogy a hatóságokkal kell beszélnie. Ezért bevett egy tablettát, ezután McWhorter kirángatta őt a járműből. A seriffhelyettes vélhetően attól ijedt meg, hogy a férfi a zsebébe nyúlt és nem tudta mit vett be a szájába. Ezután elkezdtek dulakodni egymással, ami alatt Wardot három lövés érte a mellkasán. A férfi megsérült, de a kereset szerint McWhorter és egy másik seriffhelyettes ennek ellenére nem nyújtott elsősegélyt a férfinak, Ward pedig a helyszínen meghalt.

A testkamerás felvételek rögzítették, ahogy Ward ellenáll, mielőtt lelőtték, majd a hátán fekszik, és nehezen lélegzik, miközben az édesanyja és a barátja azt kérdezik: „Lelőtték?”.

A keresetben a család azt állítja: a seriffhelyettesek utasíthatták volna Wardot arra, hogy köpje ki a tablettát, és szálljon ki a járműből, de „következetesen eszkalálták a helyzetet”. McWhorter azt mondta, hogy miközben ő és Ward a földön küzdöttek egymással, Ward megütötte a fejét, mielőtt lelőtte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!