Lekésték az éjszakai repülési tilalom kezdetét, nem engedték őket leszállni, órákat köröztek a levegőben, majd visszarepültek oda, ahonnan indultak

2023. február 24. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz perccel este tíz után érkezett meg egy járat Japán fukuokai repterére, így már nem engedték leszállni, ugyanis 22 óra és reggel 7 között éjszakai repülési tilalom van a környéken. A járat ezután még órákat körözött a levegőben, hogy találjon egy másik helyet, ahol leszállhat, de végül a kiinduló reptérre kellett visszarepülnie, írja a BBC.

A gép Tokióból indult, de gépcsere miatt csak kilencvenperces késéssel. Ezért érkezett meg késve a célállomás fölé, ahol aztán nem engedték leszállni.

A fukuokai reptér vezetése azt mondta, abban az esetben akkor is engedélyezik a leszállást a gépeknek este tíz óra után, ha a késés önhibájukon kívül történik, például a rossz időjárási viszonyok vagy a kifutópályák túlterheltsége miatt. Egy gépcserét viszont nem tartanak annak.

Ezért aztán a járat előbb bepróbálkozott a Fukuoka közelében lévő Kitakjúsu város egyik repülőterénél, de ott azért utasították el őket, mert nem tudtak volna buszokat szervezni ahhoz, hogy a 335 utast szállodákba szállítsák. Később egy oszakai reptéren ugyan leszálltak tankolni, de az utasokat itt sem engedték kiszállni, mert nem tudták volna elszállásolni őket.

Így aztán a gép visszarepült Tokióba. Így a sima kétórásnak induló útból jóval több órás tortúra lett. Az utasok szerint viszont kárpótolták őket: új beszállókártyákat, vizet és nagyjából 50 ezer forintnyi készpénzt kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!