Több mint tízmillió forintnyi fontért kelt el a brit miniszterelnök kristályokból kirakott portréja

2023. február 24. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

25 ezer fontot (10,7 millió forintot) adott valaki egy Swarovski kristályokból kirakott portréért, ami Rishi Sunak brit miniszterelnököt ábrázolja – írja a Guardian. A konzervatív párti politikus csütörtök este a Savoy hotelben tartott adománygyűjtést, hogy támogatókat szerezzen a következő választási kampányra, ami 80:20 néven fut (nyolcvan parlamenti helyet akarnak megtartani, 20 újat akarnak szerezni).

Az eseményen minden potenciális adományozó kapott egy nyomtatványt, amin bejelölhették, hogy mennyit akarnak adni a kampányra. 10 ezer font volt a maximum. A résztvevők miniszterekkel és a párt magas beosztású tagjaival ültek egy asztalnál, és a kép mellett egy vadászatra is lehetett licitálni (40 ezer fontért ment el), valamint egy út az Abu-dzabi Nagydíjra is kalapács alá került (ezzel 50 ezer fontot szerzett a párt).

A képet egy San B nevű londoni művész készítette 15 250 kristályból, és 120*110 centiméter. Amikor arról kérdezték, hogy részt vett-e a rendezvényen, egy konzervatív párti képviselő azt mondta, hogy kihagyta az „ízléstelen eseményt”.

A Bloomber szerint a pártnak még 25 millió fontra lenne szüksége a kampányra, bár a konzervatívok állítják, hogy be fog futni a pénz. Az elmúlt egy évben Sunak a harmadik miniszterelnök, ami bizonytalanná teszi a potenciális támogatókat. Ehhez hozzájárulnak az elszálló energiaárak és az infláció, aminek fényében igen ambiciózus a 80-20-as kampány. Felmérések szerint a munkáspárt 22-28 százalékponttal vezet a közvélemény-kutatásokon, és egyelőre az ellenzéki párt vezetője, Keir Starmer is népszerűbbnek tűnik, mint Sunak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!