Egy műgyűjtő véletlenül összetörte Jeff Koons, Cicciolina exférje 42 ezer dolláros, ikonikus lufikutya-szobrát

2023. február 19. – 08:41

Egy műgyűjtő véletlenül összetörte Jeff Koons, Cicciolina exférje 42 ezer dolláros, ikonikus lufikutya-szobrát
A Léggömbkutya, ami összetört – Fotó: Jeff Koons Stúdió

Másolás

Vágólapra másolva

42 ezer dollárra (15 millió forint) taksálták annak a szobornak az értékét, amit egy műgyűjtő véletlenül összetört Miamiban – írta az Artnews.com. Jeff Koons Léggömbkutya alkotása porcelánból készült, 15 centiméter magas volt, és az Art Wynwood kortárs művészeti vásár keretében mutatták be.

„Amikor a földre esett, olyan volt, mint mikor egy baleset sok bámészkodót vonz az autópályán” – elevenítette fel egy szemtanú, Stephen Gameson, aki felajánlotta, hogy a szilánkokért is fizet, mert azok szerinte sokat érnek.

Elsőre még azt sem tudták, hogy véletlen volt-e a baleset, vagy szándékos, és csak az előadás részét képezte az óvatlan gyűjtő, aki összességében szerencsés, mert a szobron volt biztosítás, ami fedezte a keletkezett kárt.

Az összetört porcelánszobor Koons 12 méter magas Léggömbkutya szobrának miniatűr változata volt, amelyet tükörfényesre csiszolt rozsdamentes acélból készítettek Los Angelesben. 1994 és 2000 között Koons egy kisebb sorozatként reprodukálta a szobrot, különféle színekben, méretekben és anyagokban.

„Szégyen, ha ilyesmi történik, de tudod, ez mégis csak egy kis porcelán. Nagyon szerencsések vagyunk, ha csak tárgyak törnek el ilyen kis balesetekben, mert ezek pótolhatók” – magyarázta Gameson a helyszínen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!