Félreértették, csak a magánbeszélgetésében hülyézett egyet, miközben EP-képviselők kérdéseire válaszolt, állítja a magyar uniós biztos

2023. február 15. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

„Őszintén sajnálom a félreértést, ami az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem körül alakult ki. Ez egy teljesen más témában, magyarul folytatott magánbeszélgetéshez kapcsolódott, amit a kabinetfőnökömmel folytattam, és amit kiragadtak a szövegkörnyezetből. Elnézést kérek az ezzel kapcsolatos esetleges félreértésekért” – írta közleményében Várhelyi Olivér magyar EU-biztos.

A szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos Várhelyi az európai parlamenti képviselők kérdéseire válaszolt az EU nyugat-balkáni bővítéséről kedden, az Európai Parlamentben. Várhelyi Tomislav Sokol horvát EP-képviselő kérdésére válaszolt, majd miután helyet foglalt, megfeledkezett a mikrofonja kikapcsolásáról, és azt mondta: „Hány hülye van még?”.

Közleményében most azt is írta, „teljes mértékben tiszteletben tartom az összes uniós intézményt, beleértve az Európai Parlamentet és annak tisztelt képviselőit is”.

Az ügyben Várhelyi közleménye előtt kérdéseket küldtünk az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is. Az EP sajtóosztályától annyit válaszoltak, az elnök, Roberta Metsola azt kérte, nézzenek rá az ügyre.

A HVG szerint az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy nem terveznek vizsgálatot indítani Várhelyi Olivérrel szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!