Felfüggesztették a hannoveri operaház balettigazgatóját, miután kutyaürüléket kent egy kritikus arcába

2023. február 14. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették a hannoveri operaház balett-társulatának igazgatóját, Marco Goeckét, miután vasárnap este állítólag kutyaürülékkel kente be a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) kritikusának, Wiebke Hüsternek az arcát, mert Goecke egyik produkcióját „unalmasnak” és „összefüggéstelennek” minősítette – írja a Guardian a FAZ beszámolója alapján.

Mielőtt a kutyaürülékes incidens megtörtént volna, a beszámolók szerint Goecke azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja a kritikust az operaházból, miután elolvasta kritikáját, amit Goecke In the Dutch Mountain című produkciójáról írt. „Az őrület és a dögunalom váltakozik előadás közben” – fogalmazta meg Hüster a kritikában, aminek hatására több színházlátogató is lemondta a tagsági előfizetést – legalábbis Goecke szerint ez történt.

A kitiltás még egy dolog, de a kritikus a német lapnak azt mesélte, hogy mikor szembetalálta magát Goeckével, az igazgató hirtelen kihúzott egy zacskót a zsebéből, majd a tartalmát, kutyaürüléket az arcába dörzsölte. „Amikor felfogtam, mi történik, felsikoltottam” – mondta a lapnak Hüster, akinek az operaház sajtóirodájának egyik munkatársa segített lemosni az arcát egy közeli mosdóban. A kritikus ezután a hannoveri rendőrségre hajtott, és bejelentést tett.

Az operaház művészeti igazgatója, Laura Berman bocsánatot kért Hüstertől. Goecke 2019 óta vezette a hannoveri társulatot, és amellett, hogy az 50 éves igazgatót felfüggesztették, a történtek után rendőrségi nyomozás is indult ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!