Berlusconi: Nagyon-nagyon rossz véleménnyel vagyok Zelenszkijről

2023. február 12. – 21:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Silvio Berlusconi röviden elemezte az ukrajnai helyzetet, miután vasárnap leadta szavazatát az olasz helyhatósági választáson.

„Ha én lettem volna a miniszterelnök, soha nem mentem volna el Zelenszkijhez tárgyalni, mert láthatjuk, miként pusztul el az országa, hogyan mészárolják le a katonáit és a polgári lakosságot.

Elég lett volna annyi, hogy abbahagyja a Donbasz két autonóm köztársaságának támadását, és mindez nem történt volna így,

emiatt nagyon-nagyon rossz a véleményem ennek az úrnak a tevékenységéről” – mondta a Forza Italia elnöke. A nyilatkozatot lényegében minden párt – a Forza Italia szövetségesei is – elítélte, Berlusconi pártja pedig közleményben próbálta megmagyarázni elnöke mondatait, így:

„Soha nem volt kétséges, hogy Berlusconi elnök támogatja Ukrajnát. Csak aggodalmát fejezte ki, hogy elkerülhető legyen a további mészárlás és a háború emiatti súlyos eszkalálódása. Berlusconi mindig is támogatta a kormánytöbbség, a NATO, Európa és az USA álláspontját” – áll a Forza Italia közleményében.

(ANSA)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!