Tömeges támadás érte az olaszországi internethálózatokat

2023. február 05. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzeti kiberbiztonságért felelős ügynökség (Acn) szerint vasárnap „tömeges” támadás érte az olaszországi internethálózatokat, emiatt az reggel óta akadozik, írja az MTI. Az Acn szóvivője közölte, hogy többtucatnyi hálózatban már kár is keletkezett, vagy ilyen veszélynek van kitéve.

Az ügynökség arra kérte az használókat, hogy minél előbb változtassák meg a különböző oldalakhoz tartozó jelszavaikat.

Elsőként a legnagyobb országos szolgáltató, a Tim internetes hálózata tűnt el. A legtöbb jelzés a nagyvárosokból érkezett, az északi Milánótól a szicíliai Palermóig: először a vezetékes hálózat állt le, majd a mobilhálózat is rosszul működött.

A Tim kezdetben kizárta a hekkertámadást, és „nemzetközi hálózati” problémákra hivatkozott. A postarendőrség is tagadta a hackertámadást, az Acn azonban megerősítette ennek tényét, és egyfajta vírus terjedéséről beszélt a hazai hálózatban.

Stefano Epifani, a digitális fenntarthatóságért felelős alapítvány elnöke a RaiNews24 televíziócsatornának elmondta, hogy az internetes hálózatoknak csak mintegy harminc százaléka működőképes. Hozzátette, hogy reméli, hétfőre sikerül megoldani a problémát.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!