Folyóban ért cápatámadás egy kamaszlányt Ausztráliában

2023. február 4. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

A támadás két és fél kilométerre a tengertől történt, szokatlan, hogy egy cápa ilyen messzire felússzon a folyón, bár nem példa nélküli.

A 16 éves lány a Perth városán át az Indiai-óceánba ömlő Swan-folyón vízirobogózott barátaival, amikor a tragédia történt.

Az ausztrál rendőrség szerint a lány és a barátai egy csapat delfint láttak a közelben, és a lány vélhetően azért szállt le a vízirobogójáról és ment bele a vízbe, hogy a játékos állatokkal együtt úszkáljon, ekkor támadt rá a cápa. A lányt életveszélyes harapásos sérülésekkel emelték ki a folyóból, és bár a hamar kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni.

A halászok, vízirendőrök és más szakértők szerint szokatlan, hogy egy cápa ilyen messzire felússzon a folyón, de nem példa nélküli.

  • Az ABC televízió szerint két éve egy bikacápa sebesített meg súlyosan egy úszó férfit ugyanebben az ausztrál folyóban.
  • A Swan-folyón ez volt az első halálos cápatámadás 1923 januárja óta, amikor egy 13 éves fiút marcangolt szét egy ragadozó.
  • Ausztráliai folyóban legutóbb 1960-ban ölt meg embert cápa, akkor egy 3,3 méteres bikacápa támadt rá egy búvárra Sydney térségében.

2022-ben összesen 91 megerősített cápatámadás történt a világon, ebből 9 végződött halálos sérüléssel, és 16 esetben történt ember által „kiprovokált” támadás. A legtöbb eset amerikai vizeken történt, összesen 51.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!