Állatkerti kecskéket öletett le a karácsonyi menühöz egy mexikói állatkert-igazgató

2023. február 2. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Leöletett négy állatkerti törpekecskét, amiket aztán megfőzetett egy karácsonyi partihoz a dél-mexikói Chilpancingo állatkertjének igazgatója, José Rubén Nava. Az igazgatót január 12-én menesztették a posztjáról, miután az állatkertben elpusztult egy szarvas. Pár héttel később pedig arról számoltak be a hatóságok: egy vizsgálat megállapította, hogy néhány állatkerti lakót állítólag Nava utasítására adtak el, kereskedtek velük vagy ették meg őket.

„Ezt a négy állatot levágták és megfőzték az állatkert területén, és az év végi partin ételként szolgálták fel” – mondta Fernando Ruiz Gutierrez, az állami környezetvédelmi hivatal vadvilágért felelős igazgatója. „Ez veszélyeztette azoknak az embereknek az egészségét, akik megették őket, mivel ezek az állatok nem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra” – fűzte hozzá. Gutierrez ezért Navát teszi felelőssé, mert ő rendelhette el az elpusztításukat, felszolgálásukat is.

A környezetvédelmi hivatal szerint az állatkertből szarvasokat és szarvasmarhákat is eladtak magánszemélyeknek, megfelelő elszámolás nélkül. Nava állítólag egy zebrát is elcserélt néhány szerszámért, de erre nem találtak bizonyítékokat. Azt nem tudni, hogy a korábbi igazgató ellen hivatalosan vádat emeltek-e az ügyben, vagy hogy van-e ügyvédje.

Mexikóban régóta problémát jelent, hogy magánszemélyek illegálisan szereznek be egzotikus állatokat, írja a Guardian.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!