Lőszergyár elleni dróntámadást vert vissza az iráni légvédelem

2023. január 29. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Hangos robbanás rázta meg az Iszfahán városhoz közeli hadiipari gyárat. Az iráni védelmi minisztérium vasárnapi jelentése szerint ismeretlen támadók dróntámadása áll a háttérben – írja a Reuters.

A kár mértékét egyelőre független források nem tudták megerősíteni. A védelmi tárca szerint a lőszergyárat célzó három, robbanószerkezettel felszerelt drón közül kettőt a levegőben megsemmisítettek, a másik pedig felrobbant, és kisebb károkat okozott a tetőszerkezetben. Hozzátették: a szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai. A felvételeken mentőautók és tűzoltóautók is láthatóak a komplexum előtt.

„Szombat este sikertelen támadást hajtottak végre kis méretű légi járművek segítségével a minisztérium egyik műhelyének telephelye ellen”

– áll az iráni védelmi minisztérium közleményében, amit a helyi állami televízió tett közzé.

Ettől az esettől függetlenül az IRNA állami hírügynökség vasárnap kora reggel arról számolt be, hogy hatalmas tűz ütött ki egy motorolajgyárban az északnyugati Tabriz városához közel. A tűz okáról nem tájékoztatták a nyilvánosságot.

Irán az utóbbi időben azzal vádolta Izraelt, hogy Irán területén ügynökök segítségével támadásokat tervez. Júliusban Teherán közölte, hogy letartóztatott egy Izraelnek dolgozó, kurd fegyveresekből álló szabotázscsoportot, akik egy „érzékeny” védelmi ipari központ felrobbantását tervezték Iszfahánban. Az izraeli katonai szóvivő visszautasította a megjegyzéseket, amikor megkérdezték, hogy Izraelnek van-e köze a legutóbbi incidenshez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!