Lezárták Észak-Korea fővárosát egy terjedő légúti betegség miatt

2023. január 25. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

Karantén alá került Phenjan, Észak-Korea fővárosa, a lakóknak öt napig otthon kell maradniuk egy terjedő légúti betegség miatt, írja a Guardian. A szöuli NK News szerint a hivatalos értesítő nem említi a koronavírust konkrétan, de kimondja, hogy az embereknek öt napig tilos a kijárás, és rendszeresen mérniük kell a testhőmérsékletüket is.

Az NK News azt jelentette, hogy a phenjani lakosok a jelek szerint termékeket halmoztak fel a szigorúbb intézkedésekre számítva. Nem világos, hogy Észak-Korea más területein is bevezettek-e lezárásokat.

Észak-Korea 2022-ben ismerte el először, hogy bejutott az országba a Covid–19, de augusztusra már győzelmet is hirdetett a vírus felett. A rezsim soha nem erősítette meg hivatalosan, hány ember kapta el a koronavírust. Az országban a rendszeres tesztelésre sincs elegendő erőforrás és eszköz. A fertőzöttek száma helyett a lázas betegek számáról számolt be naponta, ez 4,77 milliót tett ki a körülbelül 25 milliós lakosságból. Az ország július 29-e óta már ezekről az esetekről sem készít jelentést.

Az állami média továbbra is beszámol a légúti megbetegedések, például az influenza elleni harcot célzó járványellenes intézkedésekről, de erről a karanténrendeletről még nem ejtett szót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!