Egy idős nőt mentettek a brit önkéntesek, amikor autójukat találat érte, és meghaltak

2023. január 25. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Mentés közben találat érte az autójukat, aminek következtében mindketten életüket vesztették – közölte a január elején eltűnt két brit önkéntes, a 47 éves Andrew Bagshaw és a 28 éves Chris Parry családja. A két férfit utoljára a heves harcok sújtotta Szoledár felé menet látták január hatodikán.

A Wagner-csoport azután bejelentette, hogy megtalálták az egyik brit férfi holttestét. Andrew Bagshaw és Chris Parry is önkéntes munkát végezett Donyeck megyében, segítettek az emberek evakuálásában. A brit külügyminisztérium mindkét férfi családját biztosította támogatásáról. Rajtuk keresztül tájékoztatta most a nyilvánosságot családtagjuk haláláról Rob, Christine és Katy Parry.

A 28 éves Chris Parryről azt írták, hogy magabiztos és kalandvágyó ember volt, szoftvermérnökként dolgozott, otthonától, Cornwalltól távol. „Imádta a sziklamászást, a kerékpározást, a futást és az ejtőernyőzést, és szerette volna beutazni a világot. Márciusban, az orosz invázió kezdetén, a legsötétebb órában Ukrajnába vonzotta a sors, ahol segített a leginkább rászorulóknak, és több mint 400 életet, valamint sok elhagyott állatot mentett meg. Lehetetlen szavakba önteni, mennyire fog hiányozni, de örökre a szívünkben marad” – írták.

Andrew Bagshaw családja a történtek ellenére továbbra is úgy tartja: a világnak Ukrajnát kell támogatnia katonailag is, és segítséget kell nyújtani az invázió sújtotta ország újjáépítésében. (BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!