Hét embert lőtt agyon egy 67 éves férfi San Francisco közelében

2023. január 24. – 05:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hét embert gyilkoltak meg a San Franciscótól nagyjából 50 kilométerre lévő Half Moon Bay külterületén történt két lövöldözésben hétfőn, írja a Guardian.

Az elkövetőt elfogta a rendőrség, a 67 éves férfi egy gombfarmon és egy szállítmányozó cégnél lövöldözött. Az egyik helyszínen négy embert lőtt agyon és egy ötödiket megsebesített, míg az attól körülbelül nyolc kilométerre lévő második helyszínen három halottat találtak a kiérkező rendőrök. A hatóságok közlése szerint az elkövető az egyik cég alkalmazottja volt, a rendelkezésre álló adatok alapján egyedül cselekedett.

Videó az elkövető elfogásáról:

Idén ez volt már a hatodik tömeggyilkosság az Egyesült Államokban, csak a hétvégén összesen 17-en haltak meg két lövöldözésben. A Los Angeles közelében található Monterey Parkban tizenegy embert lőttek agyon, a kaliforniai Goshen városában pedig hat embert, köztük egy csecsemőt gyilkoltak meg. Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója azt írta Twitter-bejegyzésében, hogy épp a Monterey Parkban történt lövöldözés túlélőivel találkozott a kórházban, amikor értesítették az új lövöldözésről, ami Half Bay Moonban történt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!