Nem kell bíróság elé állnia Ron Jeremynek, mert mentálisan alkalmatlannak ítélték rá

2023. január 18. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Los Angeles-i bíró kedden úgy ítélte, hogy a többtucatnyi nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt egykori pornószínész, Ron Jeremy mentálisan alkalmatlan arra, hogy bíróság elé álljon – írja a Guardian. A vádiratban több mint harminc eset szerepel, amiért összesen akár 330 évnyi börtönbüntetést is kaphat, ha minden vádpontban bűnösnek ítélik.

Az ügyészek és a férfi védőinek egybehangzó véleménye szerint Jeremy „gyógyíthatatlan neurokognitív hanyatlásban” szenved, ami alkalmatlanná teszi arra, hogy bíróság elé álljon. Az ügyészek kérvényezték, hogy a férfi állapotát rendszeresen értékeljék újra.

Jeremy, aki 2020-as letartóztatása óta börtönben van, nem vett részt a keddi meghallgatáson.

Jeremy ügyvédje a döntés után azt nyilatkozta, sajnálja, hogy védence nem állhat bíróság elé, meggyőződése ugyanis, hogy Jeremyt ártatlannak találták volna minden vádpontban, és tisztázhatta volna a nevét.

A 69 éves Jeremy a 70-es évektől az egyik legismertebb és legkeresettebb pornószínész volt az Egyesült Államokban. A nők, akik azt vallották, szexuálisan bántalmazta őket, 15 és 51 év közöttiek voltak az elkövetés idején. A vádirat az 1996-től 2019-ig terjedő időszakot ölelte fel.

Az ügyészek szerint Jeremy 1996-ban egy fotózáson megerőszakolt egy 19 éves nőt, 2003-ban egy éjszakai klubban erőszakolt meg egy 26 éves nőt, 2004-ben szexuálisan bántalmazott egy 15 éves lányt, 2008-ban pedig egy 17 éves lányt erőszakolt meg otthonában. Az esküdtszéki vallomások átiratai szerint Jeremy egy kis, félreeső helyre – gyakran egy általa gyakran látogatott nyugat-hollywoodi bár mosdójába – csalta őket, ahol csapdába ejtette és szexuálisan bántalmazta a nőket.

Az egykori pornószínészt így összesen 11 rendbeli nemi erőszakkal, 8 rendbeli szexuális erőszakkal és 16 rendbeli egyéb szexuális zaklatással vádolták meg. Jeremy ártatlannak vallotta magát minden vádpontban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!