Kamuztak az önvezető Tesla hat évvel ezelőtti promójában

2023. január 18. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

2016 októberében egy négy percnél valamivel rövidebb videóban promózta a Tesla az önvezető autóját: ebben az látható, ahogy az autó vezetői közbeavatkozásoktól mentesen halad autópályákon, városban, a gyalogosoknál, piros lámpáknál pedig megáll.

A New York Times már 2021-ben megírta, hogy az autó igazából nem volt önvezető, hanem csak jól megrendezték a videót, ám akkor ezt nem erősítette meg senki – egészen mostanáig. Ashon Elluswamy, a Tesla Autopilot szoftverekért felelős igazgatója ugyanis arról beszélt, hogy a videó nem pontosan azt mutatta be, ami valóban elérhető is volt már akkor, hanem inkább valami olyasmi próbált ábrázolni, hogy mit lehet beépíteni a rendszerbe – írja a Reuters.

Elluswamy aztán a most nyilvánosságra hozott nyilatkozatában azt is mondta, hogy gyakorlatilag felprogramozták előre az utat, és nem, az autó magától nem tudott megállni a piros lámpánál, mert az Autopilot 2016 novemberében erre még nem volt képes. Az autó egyébként a forgatás során nekiment egy kerítésnek is, de ez nem látható a végleges verzióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!